In september 2011 zijn we gestart met lessenreeksen voor jonge kinderen! Meer bepaald bieden we danslessen aan voor kinderen van 4 tot 6 jaar (kinderdans) en een lessenreeks muziekinitiatie (kinderen vanaf 4 jaar) om kinderen te laten kennismaken met muziek. 

Op deze leeftijd staan kinderen reeds volop open voor dans en muziek. We zullen hen op een vreugdevolle én doordachte manier in aanraking laten komen met de wereld van dans en muziek.


DANSLESSEN

Op maandagavond zal de kinderdans doorgaan van 16u30 tot 17u30. Deze lessen gaan door in de Appeltuin (Weldadigheidsstraat 74). De danslessen zullen worden verzorgd door een jonge en enthousiaste lesgeefster, Dorien Van Assche. U kan na de startdatum nog steeds inschrijven en uw zoon of dochter kan de eerste les steeds gratis meevolgen (gelieve ons aan het einde van de les te laten weten of hij/zij zal deelnemen of niet). De te betalen inschrijvingsprijs bedraagt 75 euro voor de reeks van tien lessen.

"Met kinderdans wordt creativiteit, fantasie, muzikaliteit, gevoel voor ruimte en lichaamshouding ontwikkeld door middel van dansspelletjes en verhalen. Via dans en beweging stimuleren we het kind zijn eigen mogelijkheden met zijn lichaam te ontdekken. We vertrekken hiervoor vanuit het kind zelf en zijn belevings- en leefwereld. Daarnaast wordt op speelse wijze de basis voor klassiek ballet, jazz dans  en hiphop gelegd, zodat ze op latere leeftijd, vanaf 6 jaar (1ste leerjaar), de mogelijkheid hebben om deze dansen te volgen. Beweging, beleving en plezier staan voorop. Er wordt gedanst zowel op klassieke muziek als ook op muziek van Samson & Gert, Kabouter Plop,...als op volksdansmuziek."

Dorien Van Assche, lesgeefster kleuter- en kinderdans

MUZIEKINITIATIE (reeks van 5 lessen vanaf 7 maart!)
(vanaf 4 jaar)

We willen de kinderen in contact brengen met muziek. Op allerlei manieren en met aandacht voor de vele aspecten: zelf muziek maken, naar muziek luisteren, het ervaren van muziek, erop bewegen, instrumenten leren herkennen, met muzikanten kennis maken. En dit allemaal aangepast aan de kinderen: speels, actief, veel afwisseling, gestructureerd, spannend en leuk! Cathérine Raes (musicologe en zelf jonge mama) staat in voor deze ontdekkingsreis.

De muziekinitiatie zal op woensdagavond  doorgaan van 14 tot 15u, in de mooie danszaal van de Romaanse Poort (Brusselsestraat 63).

INSCHRIJVEN KAN NU AL!

U kan nu reeds uw zoon of dochter inschrijven voor de lessen kleuterdans of muziekinitiatie. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 kinderen per groep. De eerste les kan uw kind als gratis proefles volgen. Aan het einde van deze les vragen we u ons te laten weten of u inschrijft voor de lessenreeks of niet.

Kostprijs voor 10 lessen kinderdans is 75 euro. Kostprijs voor 5 lessen 'muziekinitiatie' is 40 euro.

Inschrijven voor kinderdans: klik!

Inschrijven voor muziekinitiatie: klik!

Wanneer het aantal kandidaten de 20 overschrijdt wordt een wachtlijst opgestart. Indien uw kind op de wachtlijst staat, wordt u gecontacteerd zodra er een plaatsje is vrijgekomen!

 


schedule new classes
schedule new classes
schedule all classes

Bar Latino


13872740_495953673862606_8641407402457242147_n.jpg