Salsa in Toscana

Salsalessen, parties en vakantie in het heerlijke Toscane

 

Elke zomer organiseert de LeuvenSalsa! Latin Dance School dansvakanties in Toscane, meer bepaald in een streek op een twintigtal km van de zee. Dat heeft een aantal voordelen: eerst en vooral kunnen we uiteraard genieten van een schitterend klimaat (de zeebries zorgt ervoor dat de temperaturen niet té hoog oplopen) en daarnaast brengt het toerisme aan zee ook vele salsaparties met zich mee. Die salsaparties spelen zich meestal in open lucht af, uiteraard. Een goede dansvloer, een goede dj en klankinstallatie, veel meer heb je niet nodig.

 

Het programma is als volgt opgevat: één dag zijn er relatief veel lessen (’s morgens twee uur en in de vooravond twee uur), de dag daarop zijn er enkel ’s morgens lessen. Op deze manier bieden we de gelegenheid aan iedereen om hier ook vakanties van te maken, om eens een uitstapje te kunnen maken of om gewoon te ontspannen.

 

De lessen verlopen als volgt: de leerlingen worden, afhankelijk van het aantal deelnemers, ingedeeld in twee of drie niveau’s. Op het programma staat uiteraard veel salsa (on1), maar ook veel bachata, merengue, rueda of chacha. We werken uiteraard ook op zaken als muzikaliteit, op body movement en op styling. De lesgevers brengen professionaliteit en dansplezier aan met aandacht voor leiders én volgers. Namen als Paul Baarn, Didier Ukanda, Catherine Bonder of Caroline Menya staan garant voor kwaliteit en plezier tijdens de lessen.

 

Bijna elke avond staat een salsaparty op het programma, steeds op een andere lokatie, bijna altijd met de ‘lokale’ dansers (veel leuker dan steeds alleen de deelnemers van de vakantie!).

 

De stage vindt plaats in kleine middeleeuwse dorpjes in het zuid-westen van Toscane. Veel groen, veel heuvels en de zee overal te zien en te voelen, maar wel op een half uurtje rijden (door alle bochten in het traject!). Er is heel veel te zien in de onmiddellijke omgeving (mooie dorpjes, prachtige natuur, de kunststad Massa Marittima) en op een uurtje rijden ben je in Siena, Volterra of San Gimignano. Zelfs Firenze ligt slechts op twee uur afstand. We zullen de deelnemers alvast een rondleiding aanbieden in Massa Marittima en een gidse zal u ook in een daguitstap de Maremmastreek laten ontdekken. In het programma zijn verder een aantal picknicks voorzien op twee prachtige stranden en drie etentjes op zorgvuldig geselecteerde plaatsen. Zoals gezegd biedt het programma daarnaast ook genoeg ruimte om zelf op uitstap te gaan en een beetje van ‘the Italian way of life’ mee te genieten.

 

De deelnemers logeren op verschillende plaatsen in en rond de dorpjes Boccheggiano en Prata (provincie Grosseto). Sommige logeermogelijkheden zijn inbegrepen in de inschrijvingsprijs (hotel Gabellino, casa Sica), voor andere wordt er een supplement gevraagd (maar bieden uiteraard ook iets meer, een zwembad, ontbijt, iets meer comfort, een single room …). Alle details hierover vindt u op onze website http://www.salsaintoscana.com/.

 

Het transport regelen we op de volgende manier: in theorie zorgt iedereen ervoor dat hij of zij op de stageplaats aankomt op eigen kracht. Maar concreet helpen we de deelnemers door hen met elkaar in contact te brengen (autobestuurders die passagiers zoeken en passagiers zonder wagen die een zitje in een auto willen). Ook tijdens de stage is dit belangrijk aangezien er regelmatig verplaatsingen met de wagen gebeuren.

U hoeft wel niet perse met de auto tot in Toscane te rijden: u kan makkelijk vanuit Eindhoven of Charleroi vliegen tot in Pisa en van daaruit ofwel een auto huren ofwel de trein nemen in Pisa tot Follonica. In Follonica wordt u dan afgehaald door iemand van de organisatie. Er komen steeds veel mensen met hun eigen wagen naar de dansvakanties, het is dan ook nooit een probleem geweest om transport heen en terug en tijdens de stages te regelen!

 

Laatste puntje: u heeft de keuze tussen een vakantie van tien dagen of van zeven dagen! U vindt veel meer info, foto’s, video’s enzoverder op www.salsaintoscana.com, u kan voor alle bijkomende inlichtingen terecht op info@leuvensalsa.com of op het nummer 0032/496.123.006.

 

Vriendelijke groet,

Carl Hourcau

Salsa in Toscana / LeuvenSalsa!

http://www.salsaintoscana.com/

http://www.leuvensalsa.com/


schedule new classes
schedule new classes
schedule all classes

Bar Latino


13872740_495953673862606_8641407402457242147_n.jpg